Пијанофорте

Музичко образование за поединици и музички групи

Пијано

Пијано (неформално наречено и клавир) е музички инструмент со клавијатура која содржи 88 (52 бели и 36 црни) клавиши чие притискање произведува звуци. Зборот пијано е скратена форма од pianoforte, од италијанскиот збор за инструментот[…]

За сите оние кои сакаат да свират

Виолина

Виолината е најмалиот инструмент во семејството на гудачки (жичени) инструменти, каде уште спаѓаат и виолата, виолончелото и контрабасот[…]

За сите оние кои сакаат да свират

Гитара

Гитарата е музички инструмент со стапала, кој се користи во разновидни музички стилови и е исто така познат како соло класичен инструмент. Во популарната култура најчесто се смета како примарен инструмент во блузкантрифламенко и рок музиката […]

За сите оние кои сакаат да свират

Електрична Гитара

Електричната гитара е измислена во 1931 година и веднаш станува неопходна за џез музичарите кои сакаат да го засилат звукот при нивните изведби како големи групи (тн биг бенд изведби) […]

За сите оние кои сакаат да свират

Тапани

Тапанот е најстариот музички инструмент, и неговиот основен дизајн останува непроменет со илјадници години. Тапаните не можат да се штимаат, и звукот кој го произведуваат се одликува според физичкиот дизајн на самиот инструмент […]

За сите оние кои сакаат да свират

Флејта

Флејта или флаута е дувачки музички инструмент. Во поширока смисла на зборот, флејтата е цела серија на дувачки инструменти кои постоеле и постојат низ целиот свет […]

За сите оние кои сакаат да свират

Пеење

Пеењето е акт за производство на музички звуци со гласот, го проширува обичниот говор со употреба на тоналитет и ритам. Човек кој пее се вика пејач или вокалист […]

За сите оние кои сакаат да свират

Групна Настава

Групна настава се одвива кога професорот работи истовремено со 2 или повеќе ученици. Наставната програма и методика се предвидува базирано на големината на групата […]

За сите оние кои сакаат да свират

Популарна музика

Сакате да свирите во бенд?

Новости

Следен
настан

25

Декември 2017

Предновогодишен концерт
Дојдете и видете што сме научиле

Професори

  • DSC_1976_resize
  • DSC_2197_resize
  • IMG_201526
  • DSC_2256_resize
  • DSC_6035