Ана Ценевска – професор по Солфеж

Средното образование го завршува во средното музичко училиште ‘’ ДМБУЦ Илија Николовски Луј” и своите студии ги продолжува на факултет за музичка уметност на отсекот хорско диригирање во класата на професор Сашо Татарчевски . Има освоено многубројни награди мегу кои :

Прва специјална награда по Солфеж на државен натпревар (2005) Прва награда за најдобар мешан хор на државно ниво (2008) Освоена прва награда во Краков за најдобар мешан хор (2010) Освоена прва награда во Варшава за најдобар мешан хор (2012)
Како и други многубројни награди на натпевари во Италија, Австрија, Шпанија, Шведска итн.

Своето работно искуство го започнува во Македонска опера и балет. Има учествувано во многу претстави како: Тоска, Травијата,Турандот,Пенелопе x, Хофманови приказни итн.
Има работено како наставник по музчко во детското село СОС.
2015 работи како наставник по солфеж во средното музичко училиште ‘’ДМБУЦ Илија Николовски Луј’’
2017 работи како наставник по корепетиција во балет во средното музичко училиште.
Членува во многу хорови како хорот на Запро Запров, Женскиот младински хор на МКЦ, хорот на св Злата Мегленска и моментално е член на професионалниот хор Про Арс