Магдалена Попoска

Магдалена Попoска

Магдалена Попoска е дипломец на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Родена е на 15 мај 1994 година во Скопје. Основното и средното музичко образование го завршила во класата на проф. Наташа Малиновска, а студиите кај проф. Олег Кондратенко...

Read more

Иван Трајковски

Иван Трајковски

Иван Трајковски (1994) е роден во Битола, каде основното музичко образование го завршува во класата на проф. Људмила Божиновска и проф. д-р Татјана Божиновска а средното музичко училиште го завршува во класата на проф. Маргарита Татарчевска и...

Read more

Теодора Фазекаш

Теодора Фазекаш

Теодора Фазекаш Дипломец на Факултетот за Музичка Уметност при универзитетот “Св.Кирил и Методиј” во Скопје. Своето музичко образование го започнува на 5 годишна возраст во ДМБУЦ " Илија Николовски-Луј"  во Скопје,  во класата...

Read more

Горјана Стојановска

Горјана Стојановска

Горјана Стојановска е родена на 11.12.1994 година во Битола, Македонија. Средното музичко училиште во класата на д-р. Татјана Божиновска. На Факултетот за музичка уметност во Скопје учи кај проф. Борис Романов, а дипломира во класата на проф...

Read more

Јоана Ристеска

Јоана Ристеска

Јоана Ристеска, родена на 10.06.1994 година во Скопје. Дипломец на Факултетот за Музичка Уметност при универзитетот “Св.Кирил и Методиј” во Скопје. Од 2013 година е студент на Факултетот За Музичка Уметност при универзитетот “Св. Кирил и Методиј”...

Read more

Јордан Петрушевски

Јордан Петрушевски

Јордан Петрушевски го има стекнато музичкото образование во Скопје. Факултетот за музичка уметност го завршува во одделот по пијано во класата  на проф. Рита Поповиќ. Во текот на школувањето и студирњето е учесник на семинари и мастер класи во и...

Read more

Сандра Крагуевска

Сандра Крагуевска

Сандра Крагуевска е родена на 6.4.1994 година во Скопје. Основното музичко образование го започнува во Скопје, во ДМБУЦ “Илија Николовски – Луј”, во класата на проф. Бети Бешкова, а подоцна преминува во класата на проф. м-р Кристина Ангеловска...

Read more

Ана Ценевска

Ана Ценевска

Ана Ценевска – професор по Солфеж Средното образование го завршува во средното музичко училиште ‘’ ДМБУЦ Илија Николовски Луј” и своите студии ги продолжува на факултет за музичка уметност на отсекот хорско диригирање во класата на професор Сашо...

Read more

Кристина Ангелова

Кристина Ангелова

Почетоците на музичкото образование ги има во ДМСУ „Сергеј Михајлов“ во Штип каде што има завршено нижа музичка школа – отсек пијано – во класата на професор  Јасминка Бикова, а средното музичко образование во класата на Славчо...

Read more

д-р Тереза Крцоска

д-р Тереза Крцоска

Виолинистката Тереза Крцоска го има стекнато музичкото образование во Скопје. Факултетот за музичка уметност го заврши во 1999 година во класата по виолинана проф. Ратка Димитрова. Во текот на школувањето е постојан учесник е на семинари и мастер...

Read more

Љубомир Наќевски

Љубомир Наќевски

Љубомир Наќевски, музичкото образование го започнува на 10 годишна возраст во нижото и средно училиште ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ – Скопје во класата на проф. Владо Станковски и Јанко Пенов. Дипломира на Нов Бугарски Универзитет во Софија...

Read more