Виолета Стефановска Шуковиќ – основач и професор по пијано

Виолета Стефановска Шуковиќ –  основач и професор по пијано

Нижо и средно музичко образование завршила во МБУЦ „Илија Николовски-Луј“ во Скопје, во класата на проф. Оливера Спасова. Во 1987 год. дипломирала на отсекот за пијано на Факултетот за музичка уметност во Скопје, во класата на проф. Бранко...

Read more

Марина Чадо – Основач и професор по виолина

Марина Чадо – Основач и професор по виолина

Марина Чадо своето музичко образование го има започнато во Охрид. Средно музичко училиште има завршено во Скопје по што следеле многу награди на државни натпревари. Како исклучително надарена добила државна стипендија и во 1993 год. дипломира на...

Read more

Пееме заедно – со Сара Мејс

Пееме заедно – со Сара Мејс

3.11.2017 Од низата настани кои ќе следат во нашето училиште, оваа недела ја посветуваме на: – Дипломиран уметник од одделот за поп и џез пеење; – Дипломиран харфист; – Специјализант од одделот композиција; – Наградуван...

Read more

Пијанофорте и Џифони Македонија

Пијанофорте и Џифони Македонија

22.10.2017 Музичкото училиште „Пијанофорте“ за учесниците на младинскиот филмски фестивал „Џифони Македонија“ креира работилница за запознавање со разни инструменти и со тајните на создавањето и на користењето на музиката. Преку работилницата, за...

Read more

Среќен 17ти роденден, „Пијанофорте“

Среќен 17ти роденден, „Пијанофорте“

18.9.2017 Седумнаесет години постоење! Додека Пијанофортевци се радуваа и празнуваа со учениците, се сетија и колку генерации го остварија својот сон да пејат на концерт во живо или да свират пијано, виолина, гитара, ударни инструменти…...

Read more

Влатко Нушев

Влатко Нушев

Средно музичко завршил во ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“. Дипломирал на Факултетот за музички уметности и магистрирал на Катедрата за удирачки инструменти при ФМУ во Скопје. Постојан музички уметник на оркестарот на МОБ – Скопје и доцент на...

Read more