ПИЈАНОФОРТЕ во мисија: ги откриваме музичките инструменти!

НОВО!!! РАБОТИЛНИЦА ЗА МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДЕТСКИ КОНЦЕРТ НА ПИЈАНОФОРТЕ Месеците март и април им ги посветивме учениците од четири основни училишта. Мисијата продолжи и во мај преку отворени работилници на Саемот на книга 2018 и Скопскиот...

Read more

Првонаградени пијанисти и виолинисти

Пијанофорте го одржа нивото на првонаградени ученици, секој во својата категорија. По „Охрид те сакам“, следуваа Фестивалот „ЕПТА“ и „Полихимнија“. Со гордост ги претставуваме нашите првонаградени учесници и им посакуваме уште многу награди да го...

Read more