Виолета Стефановска Шуковиќ – основач и професор по пијано

Виолета Стефановска Шуковиќ –  основач и професор по пијано

Нижо и средно музичко образование завршила во МБУЦ „Илија Николовски-Луј“ во Скопје, во класата на проф. Оливера Спасова. Во 1987 год. дипломирала на отсекот за пијано на Факултетот за музичка уметност во Скопје, во класата на проф. Бранко...

Read more

Марина Чадо – Основач и професор по виолина

Марина Чадо – Основач и професор по виолина

Марина Чадо своето музичко образование го има започнато во Охрид. Средно музичко училиште има завршено во Скопје по што следеле многу награди на државни натпревари. Како исклучително надарена добила државна стипендија и во 1993 год. дипломира на...

Read more

Влатко Нушев

Влатко Нушев

Средно музичко завршил во ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“. Дипломирал на Факултетот за музички уметности и магистрирал на Катедрата за удирачки инструменти при ФМУ во Скопје. Постојан музички уметник на оркестарот на МОБ – Скопје и доцент на...

Read more

Виктор Танасковски

Виктор Танасковски

Виктор Танасковски е роден на 9ти јуни 1992 година во Скопје. Основно училиште завршува во ОУ „Владо Тасевски“, а средно во гимназија „Георги Димитров“. Високото образование го продолжува на музичката академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ во...

Read more

Магдалена Попoска

Магдалена Попoска

Магдалена Попoска е дипломец на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Родена е на 15 мај 1994 година во Скопје. Основното и средното музичко образование го завршила во класата на проф. Наташа Малиновска, а студиите кај проф. Олег Кондратенко...

Read more

Иван Трајковски

Иван Трајковски

Иван Трајковски (1994) е роден во Битола, каде основното музичко образование го завршува во класата на проф. Људмила Божиновска и проф. д-р Татјана Божиновска а средното музичко училиште го завршува во класата на проф. Маргарита Татарчевска и...

Read more

Теодора Фазекаш

Теодора Фазекаш

Теодора Фазекаш Дипломец на Факултетот за Музичка Уметност при универзитетот “Св.Кирил и Методиј” во Скопје. Своето музичко образование го започнува на 5 годишна возраст во ДМБУЦ " Илија Николовски-Луј"  во Скопје,  во класата...

Read more

Горјана Стојановска

Горјана Стојановска

Горјана Стојановска е родена на 11.12.1994 година во Битола, Македонија. Средното музичко училиште во класата на д-р. Татјана Божиновска. На Факултетот за музичка уметност во Скопје учи кај проф. Борис Романов, а дипломира во класата на проф...

Read more

Јоана Ристеска

Јоана Ристеска

Јоана Ристеска, родена на 10.06.1994 година во Скопје. Дипломец на Факултетот за Музичка Уметност при универзитетот “Св.Кирил и Методиј” во Скопје. Од 2013 година е студент на Факултетот За Музичка Уметност при универзитетот “Св. Кирил и Методиј”...

Read more

Јордан Петрушевски

Јордан Петрушевски

Јордан Петрушевски го има стекнато музичкото образование во Скопје. Факултетот за музичка уметност го завршува во одделот по пијано во класата  на проф. Рита Поповиќ. Во текот на школувањето и студирњето е учесник на семинари и мастер класи во и...

Read more

Сандра Крагуевска

Сандра Крагуевска

Сандра Крагуевска е родена на 6.4.1994 година во Скопје. Основното музичко образование го започнува во Скопје, во ДМБУЦ “Илија Николовски – Луј”, во класата на проф. Бети Бешкова, а подоцна преминува во класата на проф. м-р Кристина Ангеловска...

Read more

Ана Ценевска

Ана Ценевска

Ана Ценевска – професор по Солфеж Средното образование го завршува во средното музичко училиште ‘’ ДМБУЦ Илија Николовски Луј” и своите студии ги продолжува на факултет за музичка уметност на отсекот хорско диригирање во класата на професор Сашо...

Read more